Villa Borghese Park

Villa Borghese Park

Parken, som vi kender den i dag, blev anlagt i det 1800 århundrede af prins Marcantonio Borghese. Han var far til prins Camillo Borghese, der giftede sig med Pauline Bonaparte.

I denne park findes der mange fontæner. En af de rigtige prægtige, synes jeg, er Fontana dei Cavalli Marini, Hestefontænen. Den er placeret på en oval i parken på et sted, der hedder Piazza di Siena .

Hestefontænen, troede man tidligere, var udført af Bernini, men det var den ikke. Kunstneren hed Christopher Unterberger, og han lavede fontænen i det 18 århundrede. Vandet i fontænen kommer fra kilden Acqua Pia Marcia.

Motivet er 4 stejlende havheste, der bærer en smuk marmorkumme. Der springer vand ud fra de 4 hestehove og fra en slags marmorstilk, der er opsat i kummen hestene bærer på.

Læg mærke til, at havhestene har både vinger og fiskehaler.

 

I 1800 tallet lod folk, der boede i Rom ofte aftenturen gå omkring dette springvand. Det var en meget beundret fontæne. I dag ser man så meget smuk kunst i parken, at fontænen ikke helt kommer til sin ret. Det virker som om den er gemt lidt af vejen. Hvis man ønsker at se den, skal man vide, hvor den befinder sig.

Hovedmenu

Rommenu

[Home] [Rom] [Moskva] [H. C. Andersen] [Untitled14]